Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, Moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.


Mocht je klachten hebben die niet staan beschreven op mijn website, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Burn-out

Het gevoel dat je niet meer kan en dat niks helpt. Al de reserves zijn verbruikt, je hebt geen energie meer. Leven wordt overleven en er is geen lichtpunt meer in je leven. Je zit in een vicieuze cirkel waarbij je alle hulp om er uit te komen, kunt gebruiken.


Overbelasting

Stress of spanning is geen ongezond gevoel. Het is de aanmaak van adrenaline bij spannende en/ of onverwachte gebeurtenissen. Wat het ongezond maakt, is wanneer je te vaak stress beleeft en je moeilijk uit de gespannenheid komt. Je komt niet meer tot rust, je bent overbelast. En dat heeft weerslag op lichaam en geest.


Symptomen

Oververmoeidheid is een van de belangrijkste symptomen, maar ook een negatief zelfbeeld hoort erg vaak bij een burn-out. Omdat je gehele persoon, zowel lichamelijk als geestelijk, flink onder druk staat en weinig energie krijgt, kan je allerlei klachten ontwikkelen zoals:hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, prikkelbaarheid, nervositeit,maag- en darmproblemen, hyperventilatie,menstruatie-en potentiestoornissen,verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte,huidproblemen, gekke smaak in de mond of oog- en oorklachten. Dit is uiteraard per individu verschillend.


Wat kan acupunctuur doen?

Allereerst ga ik aan de slag met je energie. Als deze aantrekt, dan zal dit van invloed zijn op alle andere klachten. Daarnaast kunnen we samen kijken welke specifieke klachten ook aandacht nodig hebben.
​Ook kunnen we samen kijken naar aanvullende therapieën, zoals ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten. Soms is een nauwe samenwerking met je huisarts raadzaam.

Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier.