Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, moxa, kruiden, massage, voedings- en leefstijladviezen.
Als je jouw klacht(en) niet beschreven ziet staan, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Huidklachten

Het kan voorkomen dat huidklachten samengaan met bijvoorbeeld hooikoorts. Dan zit het in je constitutie, zoals bijvoorbeeld vormen van eczeem. Dit heeft te maken met een overgevoelige reactie van jouw afweersysteem. De behandeling zal dan ook op dit diepere niveau zijn en niet aan de oppervlakte met crèmes.
De bedoeling is, dat voorgeschreven onderdrukkende crèmes of medicatie minder of helemaal niet meer nodig zijn.
Huidaandoeningen welke vallen onder auto-immuunziekten, behandel je ook op het afweer- en immuunsysteem. Samen zullen we ook kijken naar dingen die jouw klachten verergeren. Bijvoorbeeld stress en het seizoen in het jaar.


Acne heeft te maken met een hitte in het lijf wat veroorzaakt wordt door de hormoonhuishouding.

Wat kan acupunctuur doen?

In de Chinese geneeskunde werken we bijna nooit alleen aan de lokale klacht. We zoeken de oorzaak en behandelen de bron waar de disbalans zit. Dat is niet anders met huidklachten. Door middel van veel vragen en pols- en tong diagnose kan ik ontdekken waar in het lichaam de balans zoek is.
Waar nodig kunnen we voedingsaanpassingen doen, supplementen aanraden en mogelijke doorverwijzen naar een kruidenspecialist.

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten en hoe je reageert op de behandelingen.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier