Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, Moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.


Mocht je klachten hebben die niet staan beschreven op mijn website, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Hoge bloeddruk

Soms wordt er tijdens een ander medisch onderzoek vastgesteld dat je een te hoge bloeddruk hebt. Dat kan komen door een hormoon- of nierafwijking, maar soms is het helemaal niet duidelijk voor een westerse arts wat de oorzaak is van deze verhoging.. Het kan zijn dat een arts medicatie voorschrijft met vele bijwerkingen, die vaak de rest van het leven geslikt moet worden.


Wat kan acupunctuur doen?

Op een natuurlijke manier werkt acupunctuur aan jouw vochthuishouding om deze weer op de rails te krijgen. Ook komt het vaak voor dat er een aantal leefstijlaanpassingen nodig zijn waarvoor we samen een plan opstellen.
Je slikt overigens nog wel de voorgeschreven medicatie en samen met je behandelend arts bekijk je steeds weer of de medicatie aangepast kan worden met als mooi doel de medicatie mogelijk helemaal te staken. Dit kan uiteraard alleen in samenspraak met behandelend en voorschrijvend arts.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier.