Een behandeling acupunctuur

Wat houdt een behandeling in?

Het intake consult bestaat uit een gesprek van ongeveer twintig minuten om een algehele anamnese () bij je af te nemen, dat is een gesprek over je algemene gezondheid en klachten. Hierna bekijk ik je tong en voel ik aan je beide polsen om zo tot een diagnose te komen. Bij een vervolgbehandeling praten we over de eventuele veranderingen en bekijk ik weer je tong en voel ik je polsen. Vaak begin ik de behandeling met het voelen van wat punten rond je buik door op je buik te drukken. Ik kijk dan of er een reactie is qua gevoeligheid. Het drukken is niet hard en kan hooguit eventjes onaangenaam voelen.

In de behandeling werk ik met naalden en een Moxa laserpen. Deze pen heeft dezelfde frequentie als het Moxa kruid en heeft een heilzame werking op het lichaam. Ik plaats deze pen op specifieke punten die hierdoor verwarmen Dit werkt voedend.

Ook kunnen bepaalde leef- en dieetadviezen onderdeel uitmaken van de behandeling. Mocht het nodig zijn, dan kan ik je doorverwijzen naar een kruiden en/of supplementenspecialist. Alles uiteraard in goed overleg.


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om jouw klacht zo goed mogelijk te kunnen behandelen is het belangrijk om in de beginfase wekelijks of tweewekelijks een behandeling te plannen. Na ongeveer vier behandelingen kunnen de tussenpozen toenemen, totdat er uiteindelijk geen behandelingen meer nodig zijn. Het totaal aantal consulten dat nodig is om de klacht te verbeteren of te genezen is sterk afhankelijk van je algehele gezondheid en van de klacht zelf.

Een behandeling is daarom persoonlijk en op maat. Niet alleen kijk ik naar je klacht, ik zal je onder meer ook voedingsadviezen meegeven.

Acupunctuur is anders dan westerse geneeskunde. Niet alleen kijken we naar het symptoom, ook kijken of zoeken we naar de oorzaak van het probleem. Beide elementen worden behandeld. Wel houd ik altijd rekening met de westerse diagnose en medicatie en overleggen we daar waar nodig is met jou en je huisarts over de behandelingen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de algehele gezondheid. Samen kunnen we bekijken wat de mogelijkheden en opties zijn.


Lees op deze pagina overige meest gestelde vragen over een behandeling.