Meest gestelde vragen

Doet acupunctuur pijn?

In het algemeen ervaren mensen weinig tot geen pijn. De naaldjes zijn erg dun en vaak maak ik gebruik van een buisje op de wat gevoeliger plekken. Hierdoor raakt de huid nauwelijks geïrriteerd. Vaak voelen mensen de naald niet eens.

Wel kan je een soort schokje ervaren, of een verspreidend gevoel. Dat betekent dat de naald goed zit! Dit is een gevoel van levenskracht, van Qi. Het kan snel verdwijnen of je blijft het licht voelen maar het geeft geen pijn. Mocht er een keer een naald vervelend aanwezig zijn, dan haal ik de naald eruit en plaats ik hem opnieuw.


Wat moet ik aan of uit?

Voor de acupunctuurbehandelingen gebruiken we meestal punten op je benen, voeten, handen, armen en/of onderbuik . Vaak ook de rug, nek of het hoofd. Deze delen van het lichaam moeten dus gemakkelijk ontbloot kunnen worden.. Een wijde joggingbroek die soepel over je knieën kan, of een wielrennersbroekje zijn een goede optie. Ik heb handdoeken en dekens, mocht je het snel koud hebben. Als je het prettiger vindt wat meer bedekt te liggen dan dek ik je goed toe.

Als ik bij je rug moet zijn kunnen dames hun BH aanhouden en ondergoed houd je altijd aan. 
Trek kleding aan waar je je fijn in voelt.

Ik wil je verzoeken om gewassen en met schone kleding naar je behandeling te komen.


Zijn de naalden seriel?

Ik maak altijd gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naaldjes. Deze worden naderhand weggegooid en niet opnieuw gebruikt. Ze worden wel omgesmolten en gerecycled.


Is de praktijk schoon?

De praktijk wordt elke week grondig schoongemaakt. Daarnaast houdt iedereen in het pand zelf in de gaten waar nog extra gereinigd moet worden. Het beddengoed van de behandeltafels wordt diverse malen verschoond. Bovendien vragen wij je om zelf een handdoek mee te nemen om op te liggen.