Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.
Mocht je klachten hebben die op de site niet staan beschreven, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Maag en darmklachten

De maag en de darmen kunnen voor veel last zorgen. Van prikkelbare darmen (opgeblazen gevoel, winderigheid, pijn, verschillende stoelgang) en spastische darmen (kramp) tot auto-immuunziekten als Crohn en ook ruikende adem, krampen, aanhoudende diarree of obstipatie.

Maagklachten kunnen komen na verkeerd voedsel, alcoholgebruik, roken maar ook stress. Je kan dan last krijgen van oprispingen, opgeblazen gevoel, pijnlijke flanken en misselijkheid.


Wat kan acupunctuur doen?

Jouw spijsvertering moet van goede vorm zijn en soepel naar beneden komen, richting de wc. Oprispingen, obstipatie of milde tot heftige diaree is een onbalans. Met acupunctuur kan je de kwaliteit en de richting beïnvloeden van de ontlasting en oprispingen weer naar beneden krijgen.

Daarnaast vul ik de behandeling aan met moxa en een persoonlijk voedingsadvies of advies van supplementen en/of doorverwijzing naar een herbalist.Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten en hoe je reageert op de behandelingen.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier