Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, Moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.
Mocht je klachten hebben die niet staan beschreven op mijn website, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Hoofdpijn / migraine

Iedereen heeft wel eens een keertje hoofdpijn. Maar terugkerende hoofdpijnen die niet vanzelf weggaan, kunnen een ware hel zijn. Dit soort hoofdpijnen komen vaak voor en het is niet altijd duidelijk waardoor ze worden veroorzaakt. Stille opsluiting in een donkere kamer biedt misschien even verlichting maar het gevolg is veel werk- en schoolverzuim. Daarbij komt het gevoel van spanning en stress vanwege de angst voor een volgende episode.


Wat kan acupunctuur doen?

Acupunctuur kan een heel goede helper zijn bij verschillende hoofdpijnen. Omdat in de TCM niet alleen gekeken wordt naar de plek waar de pijn zit, maar ook gezocht wordt naar de oorzaak, is acupunctuur vaak zeer effectief. Bij langdurige klachten zijn er vaak wel wat meer behandelingen nodig, maar dit verschilt erg per persoon. 


Ook kan medicatiegebruik verminderen of zelfs geheel onnodig worden. Dit heeft weer een positieve invloed op jouw gehele gezondheid aangezien medicatie vaak bijwerkingen heeft. 
Ook kijk ik naar je eetpatroon en ik zal eventuele aanpassingen hierop met je doornemen.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier.