Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, moxa, kruiden, massage, voedings- en leefstijladviezen.
Als je jouw klacht(en) niet beschreven ziet staan, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Menstruatieklachten

In principe moet jouw cyclus je geen klachten geven. Helaas is dat vaak niet het geval: milde klachten tot heftige pijn en kramp aanvallen, hoofdpijnen, foggy brain, koud gevoel, irritaties en nog zoveel meer. We denken dat dit er bijhoort en dat het een kwestie van doorbijten is. Maar dat is niet zo en er valt zeker wat aan te doen met acupunctuur.


Vaak zie je voor de menstruatie begint klachten als kramp, pijn en irritaties of somberheid (PMS). In de acupunctuur zien wij dit als stagnatie: je lichaam houdt vast en dat geeft klachten.
De cyclus kan ook problemen geven: korte, lange, onregelmatige, veel of weinig bloedverlies, noem maar op.

Vermoeidheid na de menstuatie is ook een veel voorkomende klacht.

Wat kan acupunctuur doen?

Zoals acupunctuur altijd doet, is er een zeer persoonlijk gerichte aanpak nodig. Belangrijk is dat je voor de afspraak je cyclus goed in de gaten hebt gehouden en bij houdt wanneer welke klachten ontstaan. Dat scheelt veel voor de behandelmethode.

Ik ga mij richten op de algehele energiebalans in je lichaam, eventuele stagnaties verwijderen en het lichaam voeden daar waar nodig. Zodat je hormoonhuishouding tot rust komt en na een aantal behandelingen het zelf beter kan reguleren.

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier