Winter is coming!

Het natte, koude, grijze bleh-weer is weer aangebroken!

Voor velen van ons niet bepaald de favoriete tijd van het jaar, maar volgens de Chinese Geneeskunde heeft elk seizoen iets waardevols te bieden. De winter is een belangrijke fase in een natuurlijke cyclus, en als we er wat meer bij stilstaan, kunnen we zelfs van de donkere dagen profiteren.


In deze nieuwsbrief geef ik je tips & tricks om gezond en soepel de winter door te komen. Pak een warme kop thee, trek een paar lekkere sokken aan en laat je inspireren!

Blog

Functioneel eten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde


Lees hier een aantal blogs over hoe voeding je kan helpen om symptomen te verlichten of zelfs doen verdwijnen. Bij een behandeling komt jouw eetpatroon altijd aan bod en bespreken we eventuele simpele aanpassingen.

Voeding is persoonlijk

Chinese geneeskunde  is een enorm gedachtengoed met allerlei verschillende interpretaties en uitwerkingen.
Het zal nooit helemaal compleet zijn en het kan schuren met jouw eigen ideeën. De voedinsgleer is geen dieet, het gaat om simpele aanpassingen binnen jouw voedingspatroon die een klacht misschien kan verlichten of je beter beschermt tegen ziekte.

Damp


Vorige keer schreef ik over de levensenergie Qi, over Yin en Yang, over de energetische werking van voeding en ik beschreef naar aanleiding van een praktijkvoorbeeld hoe je met voeding klachten kunt verlichten. Yang is de energie (Qi) en Yin de materie.
Dit keer: Damp
: onbekend binnen de Westerse geneeskunde, maar binnen de TCG (Traditioneel Chinese Geneeskunde) is het een belangrijk begrip.

unsplash