Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, Moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.


Mocht je klachten hebben die niet staan beschreven op mijn website, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Covid

Na een covid besmetting kan het soms even duren voordat je je weer de oude voelt. En sommigen blijven langdurig last houden van klachten. In dat geval spreken we over long covid.
Met de meeste klachten zijn we inmiddels wel bekend: hoest, hoofdpijn, smaakverlies, kortademigheid, darmklachten. Maar ook problemen als ‘foggy brain’, een zwaarte gevoel, vergeetachtigheid en concentratieverlies.

Covid is geen simpele griep (is griep ooit simpel geweest?) die na goed uitzieken verdwijnt. Covid slaat naar diepere niveaus van ons lichaam en zorgt voor diep gelegen infecties. Hierdoor kunnen allerlei organen aangetast worden en heb je het gevoel dat je algehele vitaliteit niet meer is als vroeger. Vaak zeggen mensen ook: ik voel mij gewoon niet meer hetzelfde zoals ik mij voor de covid voelde.


Wat kan acupunctuur doen?

Acupunctuur brengt je energiehuishouding en de aangedane organen weer in balans. Ook helpt het je afweersysteem weer op gang. Acupunctuur helpt goed bij covid en long covidpatiënten. Je krijgt weer vertrouwen in je lichaam, wat weer bijdraagt aan een goed herstel.
Kruiden en supplementen kunnen aangeraden worden. Dit is per persoon verschillend, net als het aantal behandelingen.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier.