Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, Moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.


Mocht je klachten hebben die niet staan beschreven op mijn website, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Auto-immuun aandoeningen

Een auto-immuunziekte ontstaat wanneer het afweersysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet en deze aanvalt. Een allergie kan dit ook veroorzaken, maar bij auto-immuunreacties zijn de klachten vaak ernstiger. Chronische ontstekingen die diep in het lichaam zitten gaan vaak gepaard met aanvallen, afgewisseld met rustperiodes.


Symptomen

Een auto-immuunziekte gaat ook vaak gepaard met vermoeidheid, depressie, stress en stemmingswisselingen, met pijnklachten en een algeheel gevoel van malaise. Voorbeelden van auto-immuunaandoeningen zijn: reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn, Multiple Sclerosis, de ziekte van Hashimoto, de ziekte van Bechterew.


Wat kan acupunctuur doen?

Een auto-immuunziekte kan je niet genezen, ook niet met acupunctuur. Wel kan acupunctuur helpen het immuunsysteem meer in balans te krijgen en zo de klachten te verminderen. Hierdoor kan medicatiegebruik mogelijk afgebouwd worden in overleg met een behandelend arts.


Bijkomende factoren

Vaak zie je dat auto-immuunziektes een vorm van stress met zich meebrengen. Logisch, deze klachten kunnen een flinke impact geven op je dagelijks functioneren en bewegingsvrijheid. Ook slaapproblemen zijn geenonbekende factor bij auto-immuunziekten. Uiteraard is de een hiervoor meer gevoelig dan de ander, maar binnen de Chinese Geneeskunde gaan deze klachten vaak samen. Acupunctuur kan je helpen door de spanning in je lijf weg te halen. Je komt meer ontspannen in je lijf. Hierdoor nemen stressgevoelens af en krijgt slaap meer kans.

Zie ook Stress en Slaapproblemen en kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie.

Voor tarieven en vergoeding kijk je hier.