Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, moxa, kruiden, massage, voedings- en leefstijladviezen.
Als je jouw klacht(en) niet beschreven ziet staan, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Ondersteuning bij kanker

Ingrijpend, lichamelijk en emotioneel. De diagnose kanker is een fikse aanslag op je leven. Een schok, en voor je beseft wat er gaande is zit je in een intensief behandeltraject waardoor verwerken niet echt een plek krijgt. Ook zware medicatie met de mogelijke bijwerkingen en je sociale omgeving vergen de nodige aanpassingen.

Onzekerheid, stress en angst en je lichamelijk bijwerkingen van de therapie kunnen erg heftig zijn. Vaak zijn de klachtenvermoeidheid, misselijkheid, huidirritaties, gevoelloosheid in handen en voeten, smaakverlies en concentratieverlies (foggy brain) en mogelijke overgangsklachten.
Dit vergt een flinke uitdaging van je gemoedsrust en veerkracht en kost je bakken met energie.

Wat kan acupunctuur doen?

We gaan meteen aan de slag met je energie en dat deze weer naar een betere basis komt. Hierdoor word je meer veerkrachtig en kunnen klachten afnemen en zelf verdwijnen. Dat begint vaak eerst bij je spijsvertering waardoor je algehele energiegevoel omhooggaat. Daarnaast behandelen we de individuele klachten en passen we aan daar waar nodig.
Samen gaan we op zoek hoe we jouw stressniveau omlaag kunnen krijgen. Dit kan met naalden of met specifieke lichamelijke oefeningen. De emotionele belasting krijgt in de behandeling een plek zodat je je gesteund voelt in jouw diagnose en behandeltraject.

Meteen beginnen naast de reguliere behandelingen is zeer gewenst maar ook later kan acupunctuur een zinvolle werking hebben. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is geheel afhankelijk van jouw situatie en de intensiteit van de klachten.


Alleen in samenwerking en met overeenstemming van je behandelend arts.

Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier