Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, Moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.


Mocht je klachten hebben die niet staan beschreven op mijn website, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Chronische verkoudheid

Een verkoudheid gaat vanzelf weer voorbij, maar soms blijft de ontsteking en leidt deze tot een chronische loopneus en slijmontwikkeling. De ontsteking aan de slijmvliezen kan je met acupunctuur verbeteren en acupunctuur kan zelfs medische neussprays onnodig maken.


Wat kan acupunctuur doen?

De ontsteking kan afnemen en jouw weerstand kan ik met acupunctuur vergroten. Hierdoor krijgt het slijmvlies de rust om zichzelf weer te herstellen.
​Ook dieetadvies en supplementen kunnen nodig zijn en zijn per persoon erg verschillend. Behandelingen zijn wat vaker nodig naar gelang de ernst van de klachten. Probeer ook eens een neti pot om de neus te spoelen. Deze zorgt voor het schoonhouden van het slijmvlies.

Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier.