Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, moxa, kruiden, massage, voedings- en leefstijladviezen.
Als je jouw klacht(en) niet beschreven ziet staan, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Zwangerschap

En dan ben je zwanger! Op naar een gelukkige periode vol met roze wolken. Maar dat kan vies tegenvallen. De kwalen die je tijdens je zwangerschap kan ontwikkelen kunnen een flinke domper zijn op je dagelijkse functioneren. Ongeveer alles verandert in je lijf en soms kan je lichaam al die veranderingen niet bijbenen. Misselijk, maagzuur, vocht vasthouden, lage rugpijn, vermoeidheid etc.

Wat kan acupunctuur doen?

Met acupunctuur kun je op een natuurlijke en niet schadelijke manier klachten laten afnemen. Je komt weer in balans met je energie en je lichaam kan de schommelingen beter opvangen. Specifieke klachten die heel persoonlijk zijn, neem ik mee in de behandeling en bespreken we per afspraak waar de focus op moet liggen.
Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de ernst van je klachten.


Stuitligging of een bevalling die uitblijft

Jouw kindje moet op een gegeven moment in de baarmoeder draaien maar soms gaat dat niet vanzelf. Er zijn heel specifieke punten op moeders lijf dat het draaien bevordert en onderzoek heeft aangetoond dat dit heel effectief kan werken. Ongeveer 25% meer draaiingen door acupunctuur! Deze punten zijn op de voeten en onderbeen, de buik wordt nooit behandelt tijdens een zwangerschap verder dan 3 maanden.

De kans op draai succes is het grootst als de behandeling rond de 33 à 34 weken wordt gestart en alleen als het kindje mag komen. Contact met de vroedvrouw is altijd prettig, zeker voor de toekomstige moeder.Acupunctuur kan ook worden ingezet om de bevalling op gang te brengen en om de pijn tijdens je bevalling te verlichten. Ik hoef daarvoor niet bij de bevalling te zijn.


Ook kan ik de eventuele partner massage tips geven voor de dagen voor de bevalling of tijdens de bevalling.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier