Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, moxa, kruiden, massage, voedings- en leefstijladviezen.
Als je jouw klacht(en) niet beschreven ziet staan, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Stoppen met roken

Waarom rook je eigenlijk, van waar je rookgordijn? Dat het slecht is, weet jij ook wel. Maar het is zo ontzettend lastig om te stoppen. Ook omdat de fabrikanten er alles aan doen om jou verslaafd te houden. Niet makkelijk om dan sterk in je schoenen te staan. Ontwenningsverschijnselen zijn behoorlijk pittig, maar denk ook vooral aan je gedragspatroon wat je moet aanpassen.

Want het is niet alleen de nicotine waarvan je moet afkicken, het gaat ook om de afhankelijkheid in je gedrag. Sta je op met een peuk, of rook je erg veel met gezelschap of vooral in stressvolle situatie. Belangrijk om voor jezelf al helder te hebben waar het roken bij jou voor staat.

Wat kan acupunctuur doen?

Acupunctuur helpt je door de eerste weken, wanneer de ontwenningsverschijnselen het meest pittig zijn. Jouw afkickklachten zullen een stuk minder zijn en we staan stil bij jouw motivatie om te stoppen. Want om het vol te houden, dat ligt echt bij jouw eigen acties en motivatie.

De eerste 2 behandelingen zijn 1 keer per week achter elkaar en de derde behandeling heeft 1 week pauze ertussen. Dus 3 behandelingen in 4 weken. Hierna kunnen we blijven ondersteunen voor de longenergie of doen we de behandeling nog een keer. Vaak word je in je oor geprikt, maar ook op arm en benen.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier