Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.
Mocht je klachten hebben die op de site niet staan beschreven, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Overgewicht 

Door ongezonde eet - en leefstijl gewoontes kunnen we te veel gewicht krijgen. Ook medicatiegebruik en schildklierproblemen kunnen oorzaken zijn van overgewicht. Soms gaat het over een klein aantal kilo's en soms over veel te veel, waardoor onze gezondheid in gevaar komt. Dan heb je het meer over obesitas, en belangrijk om deze diagnose via de huisarts te laten bepalen.
Lichamelijke klachten kunnen zich op het hartgebied en gewrichten uiten. Ook suikerziekte, ademhalingsproblemen, vochtophoping, bewegingsbeperking en uiteraard ook emotionele klachten, zoals vereenzaming en depressies.

Wat kan acupunctuur doen?

Letterlijk afvallen is geen behandelmethode voor een acupuncturist. Wel zal ik kijken naar je gehele spijsvertering, je energiehuishouding en je sociaal-emotioneel functioneren. Waar komen de kilo's vandaan en hoe krijgen we dat inzichtelijk voor jou.

Met een persoonlijk voedings- en/of bewegingsadvies gaan we je overgewicht op een gezonde manier aanpakken. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is per persoon verschillend.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier