Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, moxa, kruiden, massage, voedings- en leefstijladviezen.
Als je jouw klacht(en) niet beschreven ziet staan, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Luchtwegenaandoeningen

Astma, bronchitis, longemfyseem zijn aandoeningen die je goed in de weg kunnen zitten. Zo ook hyperventilatie, kortademigheid en apnoe.

Een goede ademhaling is niet alleen nodig voor een goede hoeveelheid zuurstof in ons lichaam. Het helpt ook met een algemeen gevoel van rust. Binnen de traditionele Chinese geneeskunde staan de longen ook voor onze weerstand, het verspreiden van onze energie door heel het lichaam en ons contact met de buitenwereld op lichamelijk en geestelijk niveau. Welke dingen neem je tot je en welke dingen scheid je weer uit? Als de energie van de longen niet optimaal is, worden we vatbaarder voor zieken van buitenaf.

Wat kan acupunctuur doen?

Acupunctuur op de longen zal zich richten op ons afweersysteem. De mogelijke slijmproductie en vochtproblemen in het lichaam zijn belangrijk. Ook kijk ik naar de manier van ademhalen. Het kan zorgen voor een rustige en diepere ademhaling en een betere energiehuishouding. Vocht en slijm productie kan afnemen en je algehele ademhaling kan verbeteren.
Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten.


Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier