Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, Moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.


Mocht je klachten hebben die niet staan beschreven op mijn website, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Fertiliteitproblematiek

Je hebt een kinderwens, maar de zwangerschap blijft uit. Voordat je een groot traject in gaat als IVF, ICSI of IUI, kan acupunctuur wellicht een uitkomst bieden. Uit onderzoek blijkt dat de kans op zwangerschap aanzienlijk toeneemt door acupunctuur.
Soms zijn er aanwijsbare medische oorzaken zoals endometriose of problemen in de eierstokken of zijn er problemen met het sperma. En somsis er geen medische aanwijzing voor het uitblijven van de zwangerschap.


Wat doet acupunctuur?

Bij vrouwen nemen we samen de cyclus onder de loep. Belangrijk is dat je de cyclus al een aantal maanden goed hebt bijgehouden voorafgaande aan de eerste afspraak. We maken afspraken over hoe je de temperatuur moet meten om daardoor uiteindelijk een goed maandelijks overzicht te hebben. Hierdoor krijg ik inzicht waar en wanneer er een disbalans optreedt in je hormoonhuishouding en kan deze balans hersteld worden.
Bij mannen heeft acupunctuur een positief effect op de kwaliteit van het sperma en de algehele gezondheid.

Tijdens een IVF-behandeling kan acupunctuur ondersteunend zijn, zowel lichamelijk als emotioneel. Door meer in contact te komen met je eigen lichaam, herstelt het vertrouwen en neemt de rust toe. Ook verbetert het de kwaliteit van alle elementen binnen de baarmoeder en de kwaliteit van het sperma.

Het is raadzaam om zes tot acht weken voor het begin van een traject, een afspraak te maken.

Kijk op Wat houdt een behandeling in voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk je hier.