Veel voorkomende klachten

Het herstellen van het evenwicht

Het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is het in balans brengen van de energie in het lichaam en geest. Deze energie uit zich in de polariteiten van Yin en Yang. Verstoringen in deze energiehuishouding kunnen hersteld worden met acupunctuur, Moxa, kruiden, massage en voedings- en leefstijladviezen.


Mocht je klachten hebben die niet staan beschreven op mijn website, neem dan vrijblijvend contact met mij op.


Blaasklachten

Blaasontsteking

Om erachter te komen of je een blaasontsteking hebt, kun je een urinetest laten doen bij de huisarts. Een acupunctuurbehandeling dient direct aan te slaan bij de eerste klachten. Zo niet, dan verwijs ik je door naar de huisarts voor een antibiotica recept.


Incontinentie

Oudere vrouwen ervaren vaak een vorm van incontinentie . Ook kan zwangerschap hiervan een oorzaak zijn.. Bij mannen kan vanwege ouderdom of na een zeer intensieve lichamelijke inspanningsperiode, incontinentie ontstaan. Vaak is de oorzaak een gebrek aan yang energie.
Bij zowel mannen als vrouwen kan er ook een drukkend onderbuikgevoel zijn, dat lijkt op aandrang. Indien dit gevoel niet weggaat na een aantal dagen, is een behandeling op zijn plaats.


Bedplassen

Bij kinderen kan dit soms te lang doorgaan. Een keer is geen ramp maar blijft het zich voordoen, dan is er bij kinderen vaak sprake van een geestelijk proces. Ik kan in een korte intake met de ouders advies geven en een doorverwijzing naar een specifieke kinderacupuncturist is mogelijk.


Wat kan acupunctuur doen?

Allereerst moet ik weten wat de oorzaak van je klachten is. Belangrijk is dat je de vragenlijst invult. Deze vragenlijst ontvang je van mij voor je eerste afspraak.

Bij incontinentie zal ik mij vooral richten op de yang energie zodat de urine opgehouden kan worden, bij blaasontsteking gaat het vooral om het acute proces te behandelen en op lange termijn het verhogen van de weerstand zodat herhaling minder frequent of helemaal niet meer gebeurt.

Kijk opWat houdt een behandelingin voor algemene informatie. Voor tarieven en vergoeding kijk jehier.